Gewoon leukNieuwtjes

Word jij chagrijnig als je honger hebt? Dit is waarom!

chagrijnig

Ben of ken jij iemand die letterlijk niet te genieten is als hij of zij honger is? Het is wetenschappelijk bewezen dat ‘hangry’ (boos, want hongerig) zijn bestaat. Honger (of trek) heeft een bewezen effect op het menselijk brein en een negatieve invloed op je humeur. Je wordt er met recht chagrijnig van! Simon Oxenham, columnist voor de New Scientist, schreef een uitgebreid artikel over het effect van honger op het menselijk brein.

Lees ook: Wetenschappelijk bewezen: Honden herkennen een slecht persoon.

Chagrijnig en honger? Dit komt door het agressiviteit hormoon

Uit het onderzoek is gebleken dat ‘hangry’ zijn alles te maken heeft met je bloedsuikerspiegel. Als deze te laag wordt, zoals gebeurt als je honger krijgt, dan maakt je lichaam stresshormonen aan zoals cortisol, adrenaline en neuropeptide. Het laatstgenoemde hormoon maakt mensen dus (zoals je vast weleens gemerkt hebt) agressief.

Lees ook: Krijg jij regelmatig deze emoji’s? Dan heeft iemand waarschijnlijk een grafhekel aan je.

Voodoo poppen

Oxemham testte zijn theorie op verschillende stellen en met het gebruik van voodoo-poppen. Ieder stel kreeg twee poppen die hun wederhelft voor moesten stellen. Als hij of zij de partner op de zenuwen ging werken, dan moest er een naald in de pop. Wat bleek? Bij honger zaten er significanter meer naalden in de voodoo pop, dan weer wanneer de buikjes gevuld waren. Ook leuk om te weten: een hongerige BOA of agent is sneller geneigd om een boete uit te delen als hij/ zij honger heeft. Als je zonodig te snel wil rijden, doe dit dan na het avondeten! Dan is oom agent waarschijnlijk voldaan en een stuk vrolijker.

Snickers

Kortom: het is compleet gerechtvaardigd om te snauwen als je honger hebt. Nu is het natuurlijk niet de bedoeling dat je op dat moment naalden in je partner gaat steken. Het is beter om dan maar gewoon een Snickers te pakken, want: ‘You’re not yourself when you’re hungry.”

Zoveel is dus wel duidelijk!

Share:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Shares