Kinderen

Zoon geboren: De leukste, origineelste cadeautips

Zoon geboren

Als iemand in je omgeving een baby krijgt, dan is een klein kraampresentje bijna vanzelfsprekend. Maar wat haal je voor de kleine, nieuwe wereldbewoner? Tenslotte wil je niet met het zoveelste kledingsetje in het het allerkleinste maatje aankomen, omdat het risico bestaat de kleertjes ongedragen achter in de kast belanden (baby’s groeien namelijk nogal snel). Dus wat geef je iemand cadeau als er een zoon geboren is? We geven je leuke, nuttige en originele cadeautips. Zo hoef je nooit met lege handen aan te komen (als je dat niet wil).


Tip 1: Koop kleding in de grotere maatjes

Die extreem ‘inimini’-setjes zijn natuurlijk onwijs aandoenlijk, maar de meeste kraamvrouwen komen letterlijk om in de babykleding maat 50/56. Tegen de tijd dat de kleine maat 62 bereikt is de kast zo goed als leeg.
Koop daarom vooral kleertjes vanaf deze maten. De tijd dat een pasgeboren babyjongetje in maat 50/56 zit, is sowieso heel erg kort. Meestal praat je dan over enkele weken. Het is dus echt een kwestie van setjes wisselen tot alles een keer gedragen is.

Tip 2: Is er een zoon geboren? Ga voor de extra hydrofiele luiers!

Hydrofiele luiers zijn, in het geval van een baby sowieso geen overbodige luxe, maar moeders van zoons komen er heel snel achter dat ze er beter (veel) te veel kunnen hebben dan te weinig. Oorzaak? Het feit dat het penisje, tijdens het verschonen nog weleens functioneert als brandslang. Eentje die nogal ‘onvoorspelbaar’ in de rondte piest. Wat je dus ook koopt: voeg er een hydrofiele luier aan toe. De nieuwbakken ouders zullen je dankbaar zijn.

Tip 3: Speelgoed

Nu geef je een pasgeboren jongetje niet gelijk een skelter cadeau, maar er is geen enkel bezwaar als het aankomt op speelgoed. Een stoere bijtring, bijvoorbeeld. Of een mobiel voor boven de box. Er is een tal van speelgoed waar je uit kan kiezen voor baby’s.

Tip 4: Coole sneakers

Ouders van een pas geboren zoon maak je altijd blij met stoere sneakers en coole laarzen voor hun spruit. Toegegeven: sowieso worden de schoentjes het eerste jaar niet gedragen, maar ze staan zo cool. Dat telt ook voor iets!

Tip 5: Een geboorte boek

Nee, geen fotoalbum, maar een dagboek voor alle kraamvisite. Zo kunnen de nieuwbakken mama en papa later nog even lezen wie er allemaal op visite kwam en wat ze van de baby vonden. Is ook onwijs leuk als het kleintje later ouder is om terug te lezen!

Tip 6: Iets voor mama

De baby krijgt natuurlijk al genoeg. Een klein cadeautje voor mama wordt dus zeker gewaardeerd.

Lees ook: 7 redenen waarom een tattoo geweldig is!

Wat is jouw cadeautip als er een zoon geboren is? Laat het achter in een reactie.

Share:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Shares