Gewoon leukNieuwtjesRelaties

10x Wat je echt doet in quarantaine

quarantaine

In ‘quarantaine’… Op sociaal media word je letterlijk doodgegooid met foto’s en video’s van creatieve manieren om jezelf bezig te houden tijdens deze (sorry) verschrikkelijk saaie baggerperiode.

En als de posts van je Insta- en Facebookvriendjes er nog niet voor hebben gezorgd dat je jezelf een complete mislukking van een quarantaine-vrouwtje voelt. Dan zijn het de duizenden blogposts over ‘hoe vermaak je de koters met kleuterorigami’ wel.

Geen opruimwoede

Zonder enige vorm van gêne geef ik dan ook toe dat mijn isolatieperiode er niet zo uitziet. Geen kleurrijke schema’s, geen ellenlange ochtendwandelingen, geen opruimwoede, bakdrang en zeker geen enkele behoefte om de schutting van een vers likje beits te voorzien.

Nee, de echte quarantaine ziet er hier ietwat anders uit.

En dit zijn 10 dingen die men tijdens de gemiddelde quarantaine doet.

  1. Goede voornemens maken (en breken)

De kasten uitruimen, de keuken lekker soppen, voor de eerste keer in drie maanden je teennagels een keertje knippen…

Elke avond maak je voor jezelf een plan over hoe je deze weken thuis optimaal gaat besteden. Maar goed: inmiddels zijn we al dik twee weken verder en zit je nog iedere dag als een laveloze op de bank om de volgende serie te bingen. Kan gewoon!

  •  Huilen

Nog niet gejankt tijdens de afgelopen weken? Dat komt vast nog wel! Toegegeven: het is ook een verschrikkelijke kutperiode. Dus laat het er lekker uit.

  • Zuipen

Oké… Dit is natuurlijk véél leuker om te doen in het gezelschap van vrienden/ familie/ collega’s. Maar een (dagelijkse) VrijMiBo bij je thuis heeft ook wel wat. Zo scheelt het weer geld voor een taxi.  

  • (Vr)eten

Want een halve pak stroopwafels smaakt zoveel lekkerder als je toch geen zak te doen hebt op een dag.

  • Bellen

Je moeder, oma, je (vervreemde) oudtante uit Slubbekutteveen… Nu kom je er pas achter waarom er ‘onbeperkt bellen’ in je abonnementje zit. Dat waar je normaal gesproken iedere oproep wegdrukt (want je kan toch appen!?) weet je nu niet hoe snel je moet opnemen. “Vrienden! YEEEEH”.

  • Je ‘shit’ verliezen

Je kan nog zo je best doen om de ‘mediterende-georganiseerde-ik-poep-regenbogen-en-gekleurd-crêpepapier-persoon’ te zijn waarvan de wereld denkt dat je bent; maar er komt een bepaald punt dat je even je ‘cool’ verliest. Of dit nu is omdat de kinderen uit verveling hebben besloten om samen thuiskappertje te spelen, of omdat de sokken van je partner je plotseling tot een uiterste drijven.

  • Versimpelen

Verslonzen klinkt ook weer zo lelijk, maar met de gesloten kap-, nagel-, wimper-, schoonheid- en waxsalons zit er niets anders op dan weer terug te gaan naar de basis. Au naturel. Lekker man!

  •  Je bh’s sorteren/strijken/ kleur coördineren

Geef maar toe: ook jij kan de keren dat je de afgelopen weken een bh hebt aangetrokken op een hand tellen. Als ze daar dan toch ‘maar liggen’ kan je er beter een project van maken. Een kleine bezigheid voor over twee dagen, weken… Oké misschien over een maandje dan?

  • Facebooken

Of Instagrammen, Snapchatten, Tinderen…

Ach, als het je maar ook een beetje het idee geeft dat je up-to-date bent wat het (net zo saaie) leven van je vriendjes betreft. De corona-horrorverhalen krijg je gratisch bij. Fijn he?

  • Vooral.Niet.Sporten

Want wie heeft er in hemelsnaam om zichzelf in het zweet te werken voor een zomervakantie die hoogstwaarschijnlijk niet eens doorgaat (al blijven we natuurlijk stiekem een beetje hopen).

Succes!

Share:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Shares