Liefde&LevenNieuwtjesRelatiesSeks

Binnen een half jaar is het eerste anticonceptiemiddel voor mannen op de markt

anticonceptiemiddel mannen

Doodmoe van de pil, het spiraaltje of wat je ook doet om een ongewenste zwangerschap te voorkomen? Dan hebben we goed nieuws! Want binnen zes maanden kan het eerste anticonceptiemiddel voor mannen op de markt komen.

Het middel moet nog wel worden goedgekeurd, maar vooralsnog lijkt niets de eerste mannelijke anticonceptiemethode in de weg te staan.
450 stellen hebben het medicijn een jaar lang gebruikt en er zijn geen gerapporteerde afwijkingen of bijwerkingen geconstateerd. Het succespercentage ligt op 97,3 procent en het middel wacht alleen nog op de goedkeuring van de regelgevende instanties.

Het enige anticonceptiemiddel voor mannen

Na jaren is het zo dat het condoom het enige is wat mannen als anticonceptiemethode kunnen gebruiken. De mannelijke pil bleek te veel bijwerkingen te bevatten, waardoor de optie van de baan werd geschoven. Het nieuwe middel zorgt als het ware voor een blokkade in de zaadleiders.

Blokkade in de zaadleider

Het medicijn wordt onder narcose ingebracht in de zaadleider en zorgt ervoor dat een man tot maar liefst dertien jaar lang (!) geen zaadlozing meer krijgt. O ja, kleine (nadelige) bijkomstigheid: het inbrengen in de zaadleider gebeurt door middel van een naald in de plasbuis.

Pijnlijk

Misschien is dit informatie wat je beter weg kan laten als je jouw partner probeert over te halen om dit medicijn te gebruiken, maar aan de andere kant: Een kind baren doet meer pijn. Dus zeiken mogen ze niet. Voor een keertje.

Share:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Shares