Nieuwtjes

*Video* Vrouw redt gillende koala uit bosbrand Australië

bosbrand australie

Een Australische vrouw is wereldwijd uitgeroepen tot heldin, nadat er een video van haar openbaar werd gemaakt hoe ze een koala uit één van de bosbranden in Australië redt. Het feit dat ze haar eigen leven riskeerde om het beestje te redden was al bewonderenswaardig genoeg, maar ze ging een stapje verder en sloeg haar eigen shirt om het gewonde dier om deze veilig te houden.

Uitgilt van de pijn

De bosbrand was in Long Flat, ongeveer 49 kilometer ten westen van Port Macquarie. Volgens diverse getuigenissen was de koala verbrand en de vrouw, genaamd Toni, is de reden dat hij het heeft overleefd. Ze rende naar het dier en sloeg haar shirt eromheen. Ze liet water over de brandwonden stromen, terwijl de koala het uitgilt van de pijn. De video is hartverscheurend om naar te kijken, maar de heldhaftigheid van Toni maakt het goed.

Brave hond

Toni vertelde tegen reporters dat ze het gewonde dier naar het dichtstbijzijnde Koala ziekenhuis heeft gebracht, waar inmiddels 15 dieren worden behandeld die gewond zijn geraakt in de vuurzee. Onder de mensen die zich inzetten om de dieren te redden is een hond genaamd Bear. Zijn normale ‘baan’ is om zieke en gewonde dieren op te sporen in het bos. Nu is het zijn taak om koala’s te redden uit de bosbrand. Hij draagt hierbij speciale sokken om zijn poten te beschermen tijdens zijn zoektocht. Je kan wel zeggen; de definitie van een brave hond!

Zes doden

De bosbranden in New South Wales blijven zich verder verspreiden en bedreigen tussen de 50.000 en 100.000 koala’s in Australië. Tot dusver wordt verwacht dat ongeveer 350 het al niet hebben overleefd. Naast de plaatselijke fauna, zijn er in de brand ook zes mensen omgekomen en zo een 300 huizen verwoest. Vandaag de dag zijn er een geschatte 54 bosbranden, met 22 die nog niet onder controle zijn.

Dodelijke bosbranden

Het warme weer in Australië zorgt ervoor dat deze bosbranden zo extreem en dodelijk zijn. Volgens wetenschappers van de BBC komt deze explosieve toename van bosbranden in Australië door de klimaatverandering. We hopen dat de huilende koala het goed maakt en de situatie wat onder de aandacht brengt.

Bron: Huffpost Australia

 

Share:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Shares