LiefdeLiefde&LevenRelatiesVrouw

10 Manieren om van verliefdheid af te komen

Manieren om van verliefdheid af te komen

Ongewenste gevoelens voor iemand, zijn kut. Misschien zijn jouw gevoelens onbeantwoord gebleven, heb je te kampen met zoiets als slechte timing, is je gevoel een naar overblijfsel van een verbroken relatie of is de persoon in kwestie gewoonweg de allerlaatste persoon waar je verliefd op wil zijn. Feit is dat het eigenlijk niet eens uitmaakt waarom je gevoel zo ongewenst is. Je wil manieren om van de verliefd af te komen. En het liefst vandaag nog.

Verliefd worden is echter veel makkelijker dan van er weer vanaf komen. Zeker, omdat eigenlijk alles in je lichaam nog schreeuwt in het object van je affectie. Iets wat heel dramatisch overkomt, maar ook dit is een wetenschappelijk onderbouwd feitje. Een biologische reactie, omdat je kennelijk vindt dat de desbetreffende persoon goed materiaal is om je mee voort te planten. Klinkt al een stuk minder romantisch, niet waar? Kortom: hoe kut het nu ook even is, je komt er (vroeger of later) écht wel overheen.

Maar om dit proces ietwat te versnellen zijn er altijd nog de volgende manieren om van verliefdheid af te komen

1. Stick to reality

Een nare bijwerking van al die stofjes, hormoontjes en alles wat er bij ‘verliefdheid’ komt kijken. Is dat deze voor een lichamelijke reactie zorgen (verhoogde hartslag, droge mond, vlindertjes in de buik), maar mentaal doet het van alles met een persoon.
‘Een schitterende stoornis’, zo omschrijft Psychologiemagazine hetgeen wat wij zien als ‘liefde en verliefd zijn’ en hier zit zeker een kern van waarheid in.

Je gevoel, echter, is niet gebaseerd op realiteit. Slechts op wat je wil zien en wil ‘hebben’. Als een junkie met zijn drugs. En hoe minder je ervan krijgt, hoe meer je denkt het nodig te hebben. Terwijl je echt wel weet dat je het overleefd. Uiteindelijk.

2. Hij of zij is NIET perfect

Een van de mentale verschijnselen van ‘de liefde’, is het een verminderd beoordelingsvermogen. Dit uit zich meestal in dat je de persoon in kwestie idealiseert.

Gelukkig is dit persoon ook maar gewoon een mens en een mens heeft over het algemeen zijn goede, maar ook zijn slechte kanten. En het maakt eigenlijk niet of deze minpunten groot of klein zijn te noemen: De realiteit is dat ook deze persoon lang zo perfect niet is.
Houd dit dus in je achterhoofd als je de neiging hebt om alle alle fijne momenten en goede eigenschappen voor de geest te halen.

3. Accepteer je gevoel

Hoe bagger het soms ook kan zijn. Accepteer het feit dat je gevoel hebt, zelfs al wil je nog zo graag van niet.
Onderdrukken zorgt dikwijls voor veel grotere problemen. Hetzelfde geldt overigens voor de teleurstelling na afwijzing, verbroken relatie of wanneer je (terecht) realiseert dat het nooit wat gaat worden…

Geef je gevoel een naam en een plekje. Je zal zien dat je wereld écht niet vergaat wanneer je wat je voelt ook daadwerkelijk toelaat. Dus: huil, wees teleurgesteld en geef jezelf wat tijd om te dealen met eventueel verdriet. Ontkenning daarentegen, heeft nooit iemand geholpen.

4. Praat erover

Je gevoel proberen te verwoorden is vaak een geweldige wijze om een helder beeld te krijgen van de daadwerkelijke situatie. Gaat je dit net iets te ver of kan je er gewoon niet goed over praten? Schrijven is een goede uitlaatklep. Wat dacht je van een gedetailleerde, lange brief (die je natuurlijk niet gaat versturen) of een blog over hoe je van je verliefdheid afkomt, alsof het huiswerk is (net zoals ik heb gedaan, dus).

5. Verbreek iedere vorm van contact

Je komt nooit over een verliefdheid heen als je geïnvesteerd blijft in zijn of haar leven. Simpelweg omdat je het gevoel geen kans geeft om te vervagen.
Vrienden blijven kan! Maar daarvoor moeten de gevoelens dus over zijn. Een nobel streven, dus! Maar toch echt een zorg voor morgen.

6. Kijk eens goed naar wat jij wil

Wil jij jezelf voor de rest van je kostbare tijd, 100 procent blijven geven voor iemand die zelf geen enkele moeite doet? Word je daar op langere termijn gelukkig van? Wat wil JIJ in de liefde en verwacht je van een geliefde? Voldoet deze persoon aan al jouw verwachtingen? Het feit dat je van je verliefdheid probeert af te komen zegt waarschijnlijk al genoeg.

7. Dus begin met tijd in jezelf te steken

Dat betekent ook dus ook dat je écht je bed uit moet en jezelf gaat bezighouden. Door constant aan iemand te blijven denken, investeer je onbewust toch nog tijd (en energie) in iets wat praktisch gezien dood is. Ga eropuit, verwen jezelf! Stort jezelf op iets wat meer iets wat meer emotionele voldoening brengt dan relatie die deze tijd en moeite niet meer waard is. Doe wat je gelukkig maakt en je zal merken hoe makkelijk het is om je gedachten te verzetten.

8. Het is niet jouw schuld!

Het is niet jouw schuld dat je relatie over is, je onbedoeld verliefd bent geworden of afgewezen.
Tenzij je een complete, kwaadaardige bitch bent die geen liefde kan voelen of waard is: Is er echt geen enkele reden waarom je ‘schuld’ bij jezelf zou moeten zoeken.
Soms klikt het om een of andere reden gewoon net niet, is de timing niet goed of willen jullie uiteindelijk compleet andere dingen in het leven. Dat kan en maakt je echt geen minder persoon. Alleen net niet goed voor de persoon die je in gedachten hebt.

9. Vergeef jezelf

Ook voor alle stomme dingen die je gedaan hebt in de naam der liefde.
Het heeft geen zin om jezelf te blijven schamen voor alle dronken appjes, hoe je huilend aan de telefoon hebt gehangen of te pas en te onpas hebt proberen te vertellen hoe je je voelde terwijl het hem of haar niet eens meer interesseert.

Je was tijdelijk ontoerekeningsvatbaar, maar dat is nu écht voorbij. Dus voel jezelf niet voor niet schuldig. Dat is pas nutteloos, zeker in dit geval

10. Word weer verliefd

Dé manier om over van een specifieke verliefdheid af te komen, is door verliefd te worden op een ander.

So, let the games begin. Again!

Share:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Shares