LiefdeLiefde&LevenRelatiesSeksVrouw

Waarom huilen na de seks normaal en zelfs goed voor je is!

huilen na de seks

Daar lig je dan…Je hebt net de beste vrijpartij ooit gehad. Uitgeput en voldaan val je in de armen van je geliefde of misschien wel van die super lekkere scharrel. Dan ineens komt het opzetten: tranen. En niet een gelukzalig traantje wegpinken. Nee. Je word overmand door een stortvloed aan emoties. Help, wat gênant! Ben je nu t huilen na de seks? Wat zal de ander wel niet van je denken? Je hebt geen idee hoe je eraan komt, of liever nog: er weer vanaf. Je houd je in, schaamt je en je lover vraagt zich misschien ook wel af wat hij er mee aan moet…

Heb je ooit tijdens de seks ineens verdrietig gevoeld zonder reden? Klapte je dicht ondanks dat je partner echt heel lief was? Heb je wel eens je tranen moeten wegslikken na een heftig orgasme? Of misschien was er geen houden meer aan en belandde je in een oncontroleerbare huilbui?

Ik wel. Vrij vaak zelfs. En ik heb lange tijd gedacht dat ik de enige was.

Het is ook echt niet zo dat elke vrijpartij eindigt met een zwembad van tranen, maar met de juiste man kan de liefde en genot soms te overweldigend worden. Nu is seks toch al een natte bedoeling, maar met een goede huilbui word het wel heel vochtig.
De eerste keer dat me dit overkwam, jaren geleden, kon ik niet aan mijn toenmalige vriend uitleggen wat er nou was. De seks was fijn, ik was niet verdrietig, de relatie ging goed maar toch stroomden de tranen over mijn wangen. Ik snapte het zelf niet eens, en hij nog minder. Hij werd er onzeker van en begon hard zijn best te doen om dit ‘probleem’ te fixen. De boodschap die ik daardoor kreeg was duidelijk. Huilen na de seks is raar en niet oké.

Bijna de helft van de vrouwen heeft wel eens een crymax

Inmiddels weet ik beter. Er is zelfs een officiële naam voor dit tranendal: de post coïtale dysforie (PCD) Volgens onderzoeken hebben we het mede te danken aan de hormoonschommelingen tijdens een goede vrijpartij.
Maar dat verklaard nog niet waarom het je de ene keer wel en de andere keer niet overkomt en waarom sommige vrouwen er nooit last van hebben. Bijna de helft van de vrouwen krijgt echter wel eens te maken met een spontante after-sex huilbui, het is dus niet raar en niks om je zorgen te maken. In de Amerikaanse comedyserie Scrubs, werd het zelfs een crymax genoemd :p

In deze blog ga ik er vanuit dat de tranen volgen na of tijdens een gezellig en respectvol potje seksen met wederzijdse toezegging. Wanneer je grenzen worden overschreden, je pijn hebt of er iets anders niet pluis is wat verdriet oproept word het natuurlijk een ander verhaal.

Huilen na de seks is een kans om oude pijn los te laten

Wanneer we in het verleden gekwetst zijn en we konden de emotie niet op dat moment uiten word deze vastgezet in ons lichaam. De energie van pijnlijke emotionele of fysieke situaties aangaande onze seksualiteit of vrouw-zijn worden dikwijls opgeslagen in onze geslachtsorganen. Bijna alle vrouwen hebben te maken gehad met veroordeling van ons lichaam of seksuele expressie, grens overschrijdingen, seksueel trauma, afwijzing enzovoorts…
Onze vagina is niet alleen lichamelijk maar ook energetisch en emotioneel de meest ontvankelijke plek van ons lichaam. Door massage, aanraking of penetratie kunnen vastgezette emoties vrijkomen.
Als je je geliefd, veilig en welkom voelt kan de drang naar boven komen om die gevoelens alsnog te uiten. Met name tijdens een orgasme gebeurt er zoveel in ons hoofd en lichaam dat het helemaal niet raar is dat er een emotionele ontlading achteraan komt.
Wanneer je jezelf op zo’n moment inhoud blokkeer je niet alleen je emoties maar je hele seksuele flow, terwijl je dan juist de mogelijkheid hebt om te helen en los te laten.”

Maar hoe leg je dat nou uit?

Alhoewel sommige vrouwen het ook ervaren tijdens zelfbevrediging, is de kans groot dat je niet alleen bent tijdens je huilbui.
Het is een goed idee om je partner te laten weten dat je niet in huilen uitbarst omdat zijn seksuele prestaties om te janken zijn. Meestal is zelfs het tegendeel waar. Wanneer ik huil na de seks, is dat vaker een expressie van hoe fantastisch, open en overweldigend het voor me was.
Leg uit waar je behoefte aan hebt. Mannen hebben al snel de neiging dingen op te willen lossen wat jou het gevoel kan geven dat je emoties niet welkom zijn.
Ik smelt helemaal wanneer mijn vriend me in zijn armen neemt en me net zo lang en hard laat huilen als ik wil zonder om uitleg te vragen. Het maakt hem ook aantrekkelijker en sexyer als ik weet dat hij mijn volledige vrouwelijkheid inclusief emotionele uitbarstingen kan ontvangen en dat hem dat zelf niet onzekerder maakt.

Misschien dat je na het lezen van deze blog beter aan je partner kan verklaren wat er met je gebeurd.

Heb je nou niet zoveel zin in een uitgebreid gesprek over dit onderwerp, bovenstaande uitleg over hormonen verklaard ook genoeg, en vermeld er ook zeker bij dat wanneer je je emoties op de vrije loop kunt laten je je de volgende keer in bed ook meer durft te laten gaan 😉

Zou jij je emoties meer willen laten stromen waardoor je ook meer plezier en genot gaat ervaren? Je seksleven nog beter word en je orgasmes verdiepen? Download dan hier GRATIS mijn Vrouwpower meditatie serie, kun je vanavond nog aan de slag met een heerlijke sensuele oefening.
Superleuk als je ook mijn Facebook pagina, of mijn Instagram wilt volgen.

Ik ben heel nieuwsgierig of jij wel eens een crygasm hebt meegemaakt. Hoe voelde je je? En hoe ging je partner er mee om? Laat het me weten in de comments!

Liefs,
Lotte <3

Share:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Shares