lekker pijpen

Heb jij je je tijdens het vrijen wel eens afgevraagd: “Is dit het nou?” 
Heb ik last van een slaapkamer dip? Of misschien is je seksleven prima maar heb je toch het  gevoel dat er ‘meer’ is? Verlang je naar meer diepgang, verbinding en harmonie? 
Voor wie het gevoel heeft dat het mooier, intenser en liefdevoller kan, is Tantra misschien de weg naar meer voldoening in je seksleven. Naar een meer intieme relatie, je meer kunnen openen voor echt contact. Niet alleen met je partner, maar vooral met jezelf. Niet alleen in de slaapkamer, maar in je hele leven.

O ja, en de extatische, intense, minutenlange, alles overstijgende orgasmes krijg je er gewoon als bonus bij! 

Tantra… Iets met seks toch?

Op de vraag: ‘Wat is Tantra?’ Is geen hapklaar antwoord te geven. Als je het aan een willekeurige voorbijganger vraagt krijg je waarschijnlijk een antwoord als:
“Iets met seks…toch?”

Het woord Tantra wordt in het westen helaas te vaak gebruikt als een verwijzing naar seks. En dat is jammer want seks is slechts één van de onderwerpen binnen Tantra.
Tantra heeft net zoveel te maken met seks als het hele leven met seks te maken heeft. Het is een levensvisie wat alles verwelkomt en omarmt. En daar hoort seks bij. Ondanks dat we het soms graag ontkennen is seksualiteit een groot deel van ons leven. Maar net als het leven, is Tantra zo veel meer.

Toch een poging voor een hapklaar brokje

Tantra is een Oosterse spirituele stroming waarvan de eerste sporen teruggaan tot bijna vijfduizend jaar geleden. Van de gehele Tantrische leer omvat de visie op seks maar 5-10%. Het grootste deel van de rest is overigens nooit vertaald.
Daarom hebben we in het westen voornamelijk te maken met wat we neo-Tantra noemen. Een versimpelde, verwesterde toolkit met tips en trucs om meer verbinding te ervaren. Om dichter bij jezelf te komen, meer rust in je hoofd te creëren, om te gaan met (ongewenste) emoties en je opener en vrijer te voelen in je seksualiteit.

Seksualiteit vieren

Ondanks dat Tantra dus niet alleen over seks gaat, is de beoefening wel van grote invloed op het plezier tussen de lakens.
In plaats van seks als ongepast of schaamtevol te zien, nodigt Tantra je uit om jezelf als seksueel wezen te accepteren en dit te vieren! Niet zoals seks er volgens media, porno of cultuur uit zou moeten zien, maar precies zoals jij bent. Met jouw unieke lichaam, verlangens, grenzen, schoonheid en imperfecties.

Intimiteit krijgt in verschillende fases van ons leven een andere betekenis, die ontwikkeling is voor ieder mens uniek. Tantra schrijft je niet voor dat je seks op een bepaalde manier moet beleven. Dat het beter is om vaak, weinig of niet te vrijen, met één of meerdere partners, met de andere of je eigen sekse. Of je nou drie orgies per week wilt of liever maagd blijft tot je huwelijk… Tantra velt geen oordeel over seksuele voorkeuren, en accepteert iedereen zoals hij/zij is.Van belang is dat je kunt ontdekken wat voor jou betekenisvol en vervullend is.

Dat klinkt allemaal hartstikke mooi, maar hoe ziet dat er in de praktijk dan uit?

Tantra in woorden proberen te vatten is net zoiets als uitleggen hoe chocolade smaakt aan iemand die het nog nooit gegeten heeft.
Maar stel je voor hoe intens elke aanraking, streling en sensatie in je lichaam en het contact met je partner kan zijn als je je er volledig op focust. Intimiteit als meditatie in plaats van vluchtig naar een climax toe te werken. Hierdoor word het liefdesspel een intensere ervaring en een manier om dieper contact te leggen.
Om even bij de vergelijking met eten te blijven; ‘normale’ seks (half uurtje, drie standjes, klaarkomen en slapen) is als fastfood terwijl je Tantrische seks meer kunt vergelijken met een 5-sterren diner. Alhoewel er natuurlijk niks mis is met af en toe een hamburgertje.

 

Op SheSenses deelt Lotte wekelijks nieuwe blogs met tips voor vrouwen om hun sensualiteit te verkennen zodat ze meer genieten van het leven en zich lekkerder in hun vel voelen. Geïnspireerd door Tantra, maar op haar manier en toegankelijk voor moderne jonge vrouwen. Meer lezen? Neem een kijkje op SheSenses.
Vergeet ook haar Facebook pagina geen dikke like te geven, en haar te volgen op Instagram.

 

Share:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Shares