Gewoon leukNieuwtjes

Word jij altijd geprikt door muggen? Dit heeft een reden…

Muggen

Die heerlijke zwoele zomeravonden. Een cocktail in de hand, knisperend buitenhaardje op de achtergrond, een zacht zomerbriesje en… MUGGEN!
Ladingen, (maar dan ook écht) ladingen aan muggen. Moeder natuur haar gedeelde versie van anale jeuk en een ergernis voor een ieder die (net zoals ik) een ware muggenmagneet blijkt te zijn.

Ik ga nergens naartoe gewapend zonder muggenspray, muggenstick, muggenstekker en ‘na-de-beet-zalf’. Simpelweg omdat ik voor die (pardon my French) schijtbeestjes iets weg lijk te hebben van een all-you-can-eat buffet. Ze vreten me op. Tot op het punt dat mijn buurman, of vrouw eigenlijk best relaxt kan zitten, terwijl ik me bijna letterlijk open krab.

Aantrekkelijker voor muggen

Ik dacht altijd dat ik een compleet willekeurig slachtoffer was, maar niets bleek minder waar. Het is dus een bewezen feit dat sommige mensen simpelweg ‘aantrekkelijker’ zijn voor muggen. Daarnaast zijn er nog wat ‘externe factoren’ die een wezenlijk verschil kunnen maken in een mug zijn beslissing om jou, of je buurman te grazen te nemen vanavond.

Helaas is niet iedere oorzaak ook per direct een oplossing, maar goed…

Bloedgroep
Muggen zijn gék op bloedtype O. Type A blijkt aan de andere kant significant minder aantrekkelijk voor de gevleugelde mini-terroristen.

CO2
Adem je teveel CO2 uit, dan vinden muggen je (raar genoeg) letterlijk om op te vreten.

Kleur
Niet alleen wespen (die trouwens nét zo verschrikkelijk zijn als muggen) zijn gek op bepaalde kleurtjes. Muggen worden ook aangetrokken door bepaalde kleurtinten en voor degene die (net zoals ikzelf) graag zwart dragen zelfs al is het 40 graden buiten? Dikke pech! Want zowel zwart, als donkerblauw en rood blijken ware muggenmagneetjes te zijn.

Lichaamstemperatuur
Heb je het vaak (snel) warm? Dan ben je waarschijnlijk vaak de Sjaak. Zeker wanneer je buiten zit en het lichaam bezig is om zich warm te houden. Daar gaat het ontspannen ‘terrassen’, want…

Ben je gek op een koud biertje?
Muggen blijken hier ook stapelgek op te zijn. Slechts 350ml blijkt genoeg om een muggenfamilie mee te laten genieten van de alcohol in jouw bloed. En nee… Muggen worden hier dan weer niet dronken van. Jammer!

Zwangerschap
Jup… Als je zwanger bent dan ben je kennelijk een stuk smakelijker. Waar dit aan ligt? Waarschijnlijk aan het feit dat je het, wanneer je zwanger bent, sneller warm hebt en ook nog eens teveel CO2 uitstoot met ademen. Alsof je als zwangere vrouw in de zomer niet genoeg hebt om van wakker te liggen. Top!

 

P.S. Help a sister out! Wat is jouw allerbeste anti-muggen tip? 

Share:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Shares