Gewoon leukLiefdeNieuwtjesRelaties

Onderzoek wijst uit: Een lange man zorgt voor een happy vrouw

lange man
Wij dachten tot op de dag van vandaag dat ‘lengte’ niet belangrijk is. Dat terwijl een van de sleutels tot een gelukkig huwelijk hier wel degelijk mee te maken heeft. Nee, nu niet gelijk doordenken. De lengte waar we over praten kan een keertje letterlijk genomen worden. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat een lange man, synoniem staat aan een happy vrouw.

Dit onderzoek, gepubliceerd door Maxim in 2017 en afgenomen onder ruim 8000 participanten. Wees namelijk niet alleen uit dat vrouwen langere mannen over het algemeen aantrekkelijker vinden, maar dat dit ook bijdraagt aan het algehele huwelijksgeluk en tevredenheid. Om precies te zijn is het zelfs zo dat dat hoe groter de man  is (dus letterlijk het aantal centimeters aan lengteverschil), hoe beter de relatie zal zijn.

Biologisch te verklaren

Niet geheel verrassend is dat dit resultaat grotendeels biologisch, evolutionair en psychologisch te verklaren is.
Vrouwen en mannen hebben namelijk elk hun eigen lichamelijke karakteristieken die bestaan voor bepaalde, evolutionaire doeleinden. Dit geldt echter ook voor bepaalde psychische kenmerken.

Lange mannen kunnen beschermen en onderhouden

“Het onderzoek wees uit dat lange mannen, vroeger in de ‘oertijd’, beter hun partner en kroost konden beschermen en onderhouden,” aldus Maxim. Iets wat we van nature uit wel kunnen waarderen. Een partner die voor ons (en het eventuele nageslacht) kan zorgen. Iets waar een relatief, fanatieke feminist waarschijnlijk hoog kippenvel van krijgt, maar wel degelijk bewezen is. Het is tevens ook zo dat de man zelf zich beter voelt met een kleinere vrouw aan zijn zijde. Dit wekt namelijk voor hem de indruk dat hij sterker en dominanter is. Wat zorgt voor een ego-boost en dus een beter zelfbeeld en algeheel gevoel van tevredenheid.

Kortom: Dat we een langere man automatisch aantrekkelijker vinden zit dieper dan alleen maar ‘leuk voor het oog’. Het zit stevig geprogrammeerd in ons DNA en op een dusdanige manier dat het een huwelijk kan beïnvloeden.

Al dan niet omdat het gewoon veel relaxter is om je tien-centimeter-stiletto’s te kunnen dragen zonder dat je er naast je vent uitziet als de GVR. En het is sexy.
Just sayin’…

Share:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Shares