LiefdeLiefde&LevenNieuwtjesVrouw

Ik werd verliefd op iemand anders (een reactie op de affaire van Linda de Mol).

Linda de Mol affaire

‘Linda de Mol ‘blij’ met affaire.’ Dit is een kleine greep uit de koppen die ik gisteren voorbij zag komen. Linda haar buitenechtelijke avontuurtje was het gesprek van de dag, want kennelijk was Nederland nogal geschokt dat Nederlands voornaamste knuffelpresentatrice ook een stoutere kant lijkt te hebben.

Het feit is dat deze ‘shock door Nederland’ vooral voorkomt vanuit het taboe wat er rust op het topic ‘vreemdgaan’. Dit om alle overduidelijke redenen.
Desalniettemin liegen de cijfers niet om. Van alle relaties heeft overspel in bijna de helft van de gevallen weleens een rol gespeeld. En denk nu niet dat dit alleen de mannen betreft! 40 procent van de vrouwen de was in dit geval ‘schuldige’ (bron: Mannengeheimen.nl).

Redenen voor overspel

De redenen waarom een man vreemdgaat, verschilt overigens wel van de redenen bij vrouwen.
Bij mannen speelt seks bijvoorbeeld een belangrijke factor, waar er bij vrouwen dikwijls verliefdheid in het spel is. Al dan niet voortkomend uit eventuele problemen binnen de relatie.

Ik ben altijd heel erg ‘fel’ geweest op vreemdgaan. Noem het overduidelijke ‘daddy-issues’, een gevolg van dat ik ook weleens bedrogen ben en het feit dat ik best een territoriaal (oftewel: jaloers) kreng kan zijn. Maar goed. Ik had  dus een heel duidelijke mening over ‘buiten de boot piesen’.

Lees ook: Ga altijd voor de vrouw die zichzelf grandioos voor lul durft te zetten

Tot het moment dat ik zelf verliefd werd op een ander.

Het kwam voor mijn gevoel uit het niets. Later bleek dat er veel meer onder de oppervlakte zat waardoor ik plotsklaps openstond voor iemand die ik dan wel al geruime tijd aantrekkelijk vond, maar nooit ‘op die manier’ had bekeken.

Dit zorgde ervoor dat ik de war raakte. Wat zei dit over mijn relatie, wat zei dit over mij? Was ik nu een verschrikkelijk persoon, omdat ik dan wel geen fysieke affaire had, maar dit serieus in overweging nam? Daarnaast was natuurlijk de vraag of ik wel écht verliefd was of gewoon iets teveel genoot van ‘the thrill of the chase’, de eerste vlinders. Iets waarvan we allemaal weten dat dit grotendeels zal verdwijnen naar mate je langer in een relatie zit.

Egocentrische teef?

In een poging mezelf te doorgronden ging ik opzoek naar de feiten en kwam dus terecht op bovenstaande, verrassende cijfers. Dit in combinatie met de affaire van Linda en de best felle reacties op haar ‘biecht’, zorgde dus voor deze column.  Een kleine bekentenis van mezelf. Iemand die voor deze tijd nét zo hard van de daken had geschreeuwd dat Linda de Mol een egocentrische teef is, met 0,0 respect voor haar vent.

En een kleine opsteker voor degene die denken dat dit hem (of haar) nooit zal overkomen. Tenslotte is er al een kleine 43 procent aan mensen die anders zal beweren.
Hoe triest dit ergens ook is.

Share:

2 comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Shares