LiefdeLiefde&LevenRelaties

Kies ALTIJD voor de vrouw die zichzelf grandioos voor lul zet

onzekerheden

Tijdens je vroege tienerjaren kom je voor het eerst, écht, in aanraking met je eigen onzekerheden. Je kleine borsten, gekke vorm hoofd, saaie blonde haren of te grote voeten. Ook ben je plotseling zeer bewust van alles wat je zegt en doet en bang voor wat een ander van je zal denken.

Zo was ik onzeker over mijn niet bepaald snelgroeiende borstpartij, mijn eeuwige buikje en het feit dat ik eigenlijk gewoon heel erg onhandig kon zijn. Zeker op sociaal gebied en zéker als het mijn tijdelijke ‘object van affectie’ betrof. Ik werd rood, ging stotteren en zei eigenlijk altijd de foute dingen op de meest verkeerde momenten.

Wat verder in de pubertijd sloeg dit om. Ik ging mijn onzekerheden verbergen. In het uiterste geval zelfs proberen te verbeteren

Het zat er nog wel, maar ik deed mijn uiterste best om ze niet te laten zien. Zelfs als dit betekende dat ik op sommige momenten waarschijnlijk een onuitstaanbare, verschrikkelijke etter was. Zolang ik maar ‘aardig’, leuk, sexy en grappig gevonden werd. Dan was het goed. Dan had was ik, voor mijn gevoel, geslaagd.

En het heeft me zeker een kwart van mijn leven gekost om te realiseren dat het niet erg is om je soms te schamen. Dat het prima is om jezelf voor lul te zetten. Zolang je jezelf beseft dat dit geen afbreuk hoeft te doen aan hoe je over jezelf denkt. De enige die bepaald hoe erg ze zich voor bepaalde dingen moet schamen, dat ben ik.
Of dit nu gaat om mijn boobies (die nooit zijn gaan groeien), mijn buikje (die er na drie kinderen niet beter op is geworden) of mijn eeuwige sociale onhandigheid.

Sta je elk weekend stomdronken op de bar met je bh te zwaaien en je vindt dit eigenlijk wel prima zo? Top!

Wil je elke week seks met een ander en voel je jezelf daar geweldig bij. Doen!

Besluit je om je vrije uurtjes door te brengen op de bank, dagelijks een bak Ben & Jerry’s leeg te eten met Orange is the New Black- marathons op de achtergrond. Ga ervoor!

Draag je graag laag uitgesneden shirtjes ondanks je gebrek aan decolleté, bikini’s terwijl je summerbody wederom een jaar op zich heeft laten wachten of hotpants ondanks je cellulitis én je voelt je jezelf daar de meest sexy MF op deze aardkloot in? YOU GO GIRL!

Want je aantrekkelijk maakt is niet door te doen alsof je zonder gebreken komt.

Dit komt niet door de wereld te laten denkt dat je bent.
Je bent pas op je aantrekkelijkst als je trots op jezelf bent en begrijpt dat ook je onzekerheden en schaamtemomentjes een deel van je zijn.

Dus wees vrouw die zo lekker in haar vel zit, dat ze zichzelf zonder probleem voor lul durft te zetten.
Dit is uiteindelijk de vrouw die het in zich heeft om degene waar ze van houdt te laten lachen en te laten zien hoe het ook kan.

Er blijven altijd mensen die je in belachelijk proberen te maken. Mannen die je ‘gek’, te wild, te dik vinden of platuit durven te zeggen dat je jezelf voor grandioos schut zet met je tekortkomingen. Dat je moet onderdrukken wie je bent. Puur voor het plezier van anderen.

Wees de vrouw die hiervan terugkomt en zich realiseert dat er belangrijkere dingen zijn in jóúw leven, dan wat een ander van je denkt.

Wees de vrouw die trots is op zichzelf en haar keuzes. Die niemand laat bepalen hoe ze over zichzelf denkt.

Wees de vrouw die fouten durft te maken en hier altijd sterker van terugkomt. Gewoon, omdat ze dat kan.

Want uiteindelijk is dit de vrouw voor de juiste mensen. En in het uiterste geval: Voor de juiste vent!

Share:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Shares