Gewoon leukNieuwtjes

7 redenen waarom een tattoo geweldig is!

tattoo

Waarom iemand een tattoo neemt kan verschillen.
De een ziet het als een vorm van kunst, de ander heeft tatoeages om emotionele redenen en sommigen vinden het ‘gewoon mooi’.

Ik persoonlijk ben een mix van alles wat hierboven omschreven staat.
Mijn eerste tattoo valt dan ook onder ‘gewoon mooi’. Ik was 18 jaar oud en wilde een tatoeage en het werd het Chinese symbool voor liefde (of babi pangang, maar ik denk dat ik daar nooit achter ga komen). 22 jaar later heb ik een aardig verlanglijstje die varieert uit tattoos die een betekenis voor me hebben en die ik ‘gewoon mooi’ vindt.

Een tattoo is gewoon geweldig!

Dat allemaal buiten beschouwing gelaten vind ik tatoeëren sowieso een kunstvorm op zich. En om deze reden een blog speciaal geweid aan waarom je jezelf, wat mij betreft, een dikke veer je derriere mag steken als je er een (of meer) hebt. Want een tattoo is verdomme geweldig en wel om de volgende redenen:

1. Tatoeëren is eeuwen oud

Vermoedelijk verschenen de eerste tattoos zelfs 1400 voor Christus. En hoewel de betekenis van een tattoo tegenwoordig heel anders is dan vroeger: dit maakt het hele gebeuren een historisch beladen en dus gewoon heel erg tof.

2. Badass

Laten we eerlijk zijn: met een tattoo durf je het statement te maken dat je wat je met jouw lichaam doet wat JIJ wilt. Ongeacht de mening van anderen.
Who cares dat de tribal op je onderrug (bij een select groepje aan tattooloze azijnpissers) als ‘tramp stamp’ te boek staat, of de tijgerpootjes op je boobs inmiddels jouw navel kunnen krabben!? Het punt is dat JIJ op dat moment in die stoel kroop en de wereld liet zien dat jij jouw lichaam decoreert zoals JIJ dat wilt. En dat is wat niemand je meer af kan nemen. Ook niet als je 80 bent.

3. Je durft jezelf te laten zien

Een tattoo is een (permanente) afbeelding van iets wat er binnenin je speelt, maar dan aan de buitenkant. En dit kan natuurlijk gaan om een diepe quote, een liefdesverklaring aan iemand waar je van houdt of een dierbare herinnering. Echter is zelfs de meest ‘betekenisloze’ tattoo een reflectie van iets wat je mooi vindt. Kortom: mensen met tattoos durven zichzelf bloot te geven. En niet alleen op de stoel bij de tattoo-artist.

4. One of a kind

Ja, een tattoo maakt je gewoonweg net even iets ‘anders dan de gemiddelde mens’. Allemaal hetzelfde zijn is toch maar gewoon saai?

5. Goed voor je zelfvertrouwen

Een tattoo kan ervoor zorgen dat je jezelf stoerder, sexy, mooier en gelukkiger voelt. Niet te vergeten dat een tattoo zich prima leent voor het camoufleren van bepaalde onzekerheden. Bijvoorbeeld: littekens, striae en pigmentvlekken.

6. Een tattoo is een prachtig eerbetoon

Aan iemand waar je van houdt of (iets meer beladen) iemand die je mist. Met een tattoo draag je een permanente herinnering bij je die niemand je meer af kan nemen. Het is zelfs mogelijk om de as van een overledene in je tattoo te laten verwerken. Zo draag je altijd een beetje van die persoon bij je. Mooier kan gewoon niet!

7. Kunst!

Tatoeages zijn een vorm van kunst, maar dan op jou, als persoon. Iets wat jou technisch gezien ook een kunstwerk maakt!

Al met al zoveel redenen waarom het hebben van tatoeages gewoon geweldig is en waarom het bestaan van elke tattoo (groot, klein, diepzinnig of gewoon leuk) gevierd mag worden. 
Hoeveel tattoos heb jij en wat is hun betekenis? 

Share:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Shares