Vrouw

6 dingen die je beter niet met je vagina kan doen

vagina

Er bestaan, vandaag de dag, een hoop vreemde hypes betreffende het gebied ‘down under’. En hoewel de vagina grotendeels van de tijd verborgen wordt onder onze kleding gaan we toch ons boekje te buiten om haar kaal, schoon, netjes en ‘modieus’ te houden. Want stel je voor je moet ‘met je vagina bloot’.

Een vagina = zelfreinigend

Eén van de betere eigenschappen van je vagina is, is dat ze redelijk weinig nodig heeft om schoon en gezond te blijven. Dit komt omdat een vagina een zelfreinigend lichaamsdeel is. Teveel met je ‘vajayjay’ doen kan dan ook resulteren in het verstoren van de natuurlijke PH-waarde en dus irritatie en zelfs infecties (ieks!) veroorzaken. Er zijn dan ook bepaalde dingen die je, ongeacht of het ‘mooier’ zou zijn of niet, beter achterwege kan laten wil je dit voorkomen.

1. (Geparfumeerde) Reinigingsproducten gebruiken

Er zijn tal van middelen op de markt die claimen je vagina ‘schoon en fris’ te houden. Nu weet ik niet wie van jullie zich ooit heeft durven wagen aan Chilly gel? Nou, het voelt na het wassen met deze emulsie alsof je een halve tube tandpasta op je muts heb gesmeerd. Fris? Vast en zeker maar onnodig en bovenal ONPRETTIG voor je vagina, want de natuurlijke zuurgraad raakt hierdoor juist uit balans. Ongeacht wat er wordt geclaimd in commercials of op de verpakking. Je vagijn hoeft niet te ruiken naar potpourri! Water is voldoende. Echt waar!

2. Piercen

Er was een tijd dat de zogenaamde clithood piercing ‘hip and happening’ was en geloof het of niet: ook ondergetekende heeft zich in haar ‘rebelse puberfase’ ooit laten verleiden tot de piercing die het daglicht zeer weinig te zien zou krijgen. Uiteindelijk kwamen er baby’s en moest dat ding er dus uit. Maar omdat een dergelijke piercing redelijk stevig wordt vastgedraaid; kwam hij niet zo één, twee, drie los. Er kwam een knijptang aan te pas en de hele ervaring was (op een niet prettige manier) spannend.
Oja, en ik hoef er denk ik niet bij te vertellen dat een ontstoken piercing ‘daar beneden’ klinkt als iets wat je niet mee wil maken.

Lees: Wil je ondanks alles toch heel erg graag een zogenaamde clitpiercing: Zorg er dan voor dat je de juiste research doet en laat dit alleen doen door een gerenommeerde tattoo, of piercingshop.

3. Teveel strakke broeken

Een lastige. We leven in het tijdperk van de skinny jeans maar het betekent niet dat je ze nooit meer mag dragen. Echter is het wel verstandig om soms af te wisselen met luchtiger exemplaren. Dit geldt ook voor lingerie, trouwens. Het is beter om de boel regelmatig even te laten ‘luchten’.

4. Een zongebruinde flamoes

Geloof het of niet, maar ook dit is een ‘hype’ en nog een gevaarlijke ook. Met je flamoes in de zon kan zorgen dat de tere huid rond dit gebied verbrand (autch!) en geeft hiermee ook een verhoogde kans op huidkanker.

5. Vejazzlen

Oftewel: het versieren van de schaamstreek met glittersteentjes. Een fenomeen wat pas echt een daverend succes werd nadat actrice Jennifer Love Hewitt ‘vejazzlen’ aanprees tijdens haar bezoek aan een Amerikaanse talkshow.

Dames: jullie vagina is ECHT al mooi genoeg van zichzelf en menig man weet deze ook prima te vinden zonder een glinsterende afbeelding erop geplakt alsof het een richtingaanwijzer is.

6. Onrealistische ideaalbeelden nastreven

Natuurlijk ziet een vagina er in op het internet ‘perfect’ strak, geschoren en symmetrisch uit, maar er realistisch is dit plaatje niet.

Bij de meeste vrouwen zijn namelijk de binnenste schaamlippen (labia minora), groter dan de buitenste (labia majora) en geen enkele vagina ziet er hetzelfde uit. Echter groeit het aantal cosmetische ingrepen, om toch het ‘perfecte plaatje’ te verwezenlijken. Iets wat normaliter enkel aangeraden wordt bij een verschil van 4 centimeter. Een schaamlipcorrectie is namelijk een operatie die (in het geval van lichamelijke klachten door te grote binnenste schaamlippen, bijvoorbeeld) ook voor complicaties kan zorgen op de langere termijn. Zo bestaat er na de operatie een grotere kans op infecties en irritatie. Iets wat het risico niet waard is wanneer je dit enkel doet om de perfecte pornopoes te krijgen.

Dit artikel is geschreven in opdracht voor Womensglossy

Share:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Shares